Twee bijzondere nieuwbouwlocaties
bij het centrum van Moordrecht

 

locaties 1

De Rank

Wonen tussen de markante Ringvaart en park ’t Moerhout. Het kleurrijke complex op locatie De Rank is met zijn vier verdiepingen een echte blikvanger. De monumentale pakhuisuitstraling past bij de rijke scheepvaartgeschiedenis van dit ambachtelijke dorp. Het ruime complex bestaat optisch uit vier verschillende pakhuizen. De twee panden aan de Middelweg bestaan geheel uit koopappartementen met zonnige balkons. De twee panden verder op het terrein bestaan uit negentien zorgeenheden met op de bovenste verdiepingen twee royale koopappartementen.

 

“De Rank ligt op een heel mooie plek in Moordrecht; echt een markering naar het centrum. Aan de ene kant heb je prachtig uitzicht op het park en aan de andere kant vrij zicht op de Ringvaart. We hebben het complex opgedeeld in vier kleinere eenheden, met als metafoor vier pakhuizen. Een gevarieerd beeld.”

-- Richard van Tiggele, Venster Architekten

« Nieuwbouw in een groene omgeving én op een steenworp afstand van het centrum. »

Jozeflocatie

Vanuit de lucht valt de bijzondere en beschutte ligging van deze gezinswoningen op. Wonen vlak bij het centrum in een groene en waterrijke omgeving. Waar vind je dat nog? De speels verspringende daken geven het geheel een stijlvolle uitstraling. Bovendien is de entree afgeschermd van de Leliestraat dankzij een groenstrook met parkeergelegenheid op eigen terrein. Het vrije uitzicht vanuit de achtertuin over het water en het groen aan de overkant maakt het plaatje compleet.

 

“Bij de Jozeflocatie liggen alle achtertuinen mooi aan het water. We hebben de rij opgeknipt in twee kortere blokjes. Nu sluit de nieuwbouw aan bij de schaal van de Leliestraat. Het resultaat: twee mooie rijen van ruime gezinswoningen met een vriendelijke uitstraling.”

-- Richard van Tiggele, Venster Architekten

locaties 2

« Wonen aan het water. Dat is ’s zomers dobberen in een rubberbootje en ijspret in de winter. »

locaties 3

Landelijk wonen in de Randstad

Moordrecht heeft een landelijk karakter. Dat blijkt uit het omringende polderlandschap én uit de bebouwing: een deel is beschermd dorpsgezicht. In de oude dorpskern staan prachtige oude huizen en monumenten. Moordrecht is een gemoedelijk dorp waar de kinderen in een veilige atmosfeer opgroeien. Thuis in Moordrecht maakt wonen in een landelijke omgeving in het centrum van het dorp mogelijk.

 

Voorzieningen

Het dorp beschikt over een knus winkelcentrum met twee supermarkten en verschillende landelijke winkelketens. Uiteraard beschikt Moordrecht over de belangrijkste voorzieningen op het gebied van wonen, werken, onderwijs, sport, zorg en recreatie. En het mooie is: u fietst er gewoon naartoe! De ligging nabij de A20 zorgt ervoor dat u in een mum van tijd op de snelweg richting Rotterdam, Den Haag of Utrecht zit.